Monday, 19 March 2012

Milestone pertama

Weekend adelah biasa je. Afiz ajak pergi Sunway Pyramid as dia ade kerja kat Sunway Lagoon, and dia plan sementara dia tengah buat kerja kt Sunway Lagoon tu, aku dan anak-anak-anak (3 orang kan) bolehla berjalan-jalan kat Sunway Pyramid.

Gilerss. Aku lom ade strength lagi nak berjalan dengan 3 orang budak tu. Dengan Airyll yang suke melawat toilet shopping complex (sekejap2 nak pergi buang air kecil dgn basuh tangan), dengan Alyff yang tak faham bahasa suke lari terus naik escalator sorang diri dan dengan Aryssa yang baby lagi tak suke duduk dalam stroller sure nangis high pitch, mesti nanti aku nampak macam orang tak betul kat sana. Pastu mesti aku terjerit-jerit panggil nama Airyll & Alyff beratus kali. Dan mesti orang tengok semacam kalau Aryssa melalak kuat-kuat. So, baik aku duduk rumah je. Kepala tak pening, duit pun tak abeh. :p

Ni milestone pertama Aryssa. Dah boleh agah. Dah boleh senyum, ketawa then mulut bising kalau kite cakap dengan dia. Good. Cepat la besar dik. Mama nak pi jalan senang. Macam mane la nanti kali pertama aku keluar dengan diorang bertiga tu eh. Tapi for sure bila Aryssa dah tak nangis, senang dukung dan suke duduk dalam stroller.

5 comments:

Farah said...

hahaha aku boleh bayangkan ko terjerit2 panggil anak2 ko tu..takpela azza dari serabut otak baik kite dok jela umah.online shopping jela nampaknye kite ni nanti.

salzahari said...

hehhee...betul2..unless diaorg semua bleh ko sumbatkan masuk dlm 1 troli. Aku kalau gi sorang,mmg masukkan bdk 2 kecit 2 org tu dlm troli je!!

Oyis said...

aryssa muka u sgt! sweet nya la..

Yatie said...

ala ala comel la budak kecik ni... ala azza tunggu dulu. I pun dulucamtu gak takut nak keluar masa budak 2 org tu kecik. memang suara i je org dengar jerit panggil anak.

Saya said...

Aryssa kite tak tgk lagi..aah die mcm muke aza.eh memang la dah anak sendiri..hehe