Monday, 20 February 2012

Day 40

Hari ni tepat Aryssa 40 hari. Lagi 4 hari nak abeh pantang. But badan aku still lagi gemuk. Next week Jumaat nak balik KL dah, takut nak pakai balik baju lama. Takut hampa sebab tak muat. Tapi ade reason gak nak beli baju baru. Hehe. Tengok pic kat bawah. Ni la akibatnye tipu2 berbengkung. Kadang buat kadang tak buat. Sempat ke aku nak berdiet before naik keje ni.

Stock susu pun dah start buat. Tapi sikit gile. Aku cume ade 5 bungkus 4oz up to today. Kalau aku buat sehari satu bungkus mungkin leh buat lg 20 bungkus la. Pastu hari kerja kene buat at least 5 bungkus la sehari. Still carik supplement yang terbaik utk milk booster. Hope dapat susukan Aryssa selama yang boleh.

Jeles bile tengok orang yang susukan anak cepat je badan diorg kurus kering. Kadang tu lagi kurus dari pre pregnancy weight. Tapi apsal badan aku bukan jenis yang macam tu. Fully breastfeed, tapi tak kurus2 pun :p

8 comments:

e.l.i.s.s.m.i.e said...

makan ms berpantang tu pun kena kurang dan banyakkan minum air. tu cara aku kurus dulu la. bila laa nak pregnant lagi ni. badan ku bagai dipam2 ni..

Psyche said...

lagi sedih bila tengok ada orang tak breastfeed baby dia pun boleh kurus cam pre-pregnancy! haha.

eray said...

kita serupa..huhu tgh try n error dgn shaklee, nk bnyykkan susu & kurus...

.: Ain aka Ibu Qaisara.. :. said...

fewwiittt....hehhehehe..kira ok la tu azza..sikit je lagi nak ke bentuk ko yg asal kan?nak kurus time pantang ni, kene jaga jugak makan laa..makanan berkhasiat tu penting, tapi jgn overdose pulak..hehehe..aku dulu,mmg berbengkung setiap masa + sapu losyen pati halia tu kan, pastu bertungku xpenah miss..alhamdulillah, naik keje je, berat aku 52..tapi lepas tu tak jaga, pregnant kalini dah 60+ dah neh..haih!

kawan aku ada jual shaklee utk milk booster dan jugak utk kurus..kalau ko nak consultation dari die pun boleh..free aje.. :) kalau nak, bgtau aku eh..

Oyis said...

azza, mcm dah susut byk jgk la. i jgk yg x psl2 naik bdn ni, setuju dgn point elissmie, bila nak pregnant ni, bdn dah bagai dipam2 jgk ni heheheh

KambingBujang said...

jgn rsau azza, huda pun jenis bukan kurus disebabkan breastfeeding. tak kurus pun reastfeeding ni. huda kurus sbb diet ngn exercise

tp alhamdulillah until today still lg BF widad, tapi pam kt opis dah lama stop

Zila bini Aje said...

kalau saya tak kurus serta merta, after 2 - 3 months baru terasa kurus...hihi..tp pastu naik blk sbb tak leh control mkn

luna said...

Assalam Azza,
Tahniah diatas kelahiran Aryssa yang pastinya menceriakan Azza sekeluarga, insyaAllah.
Zikry sebaya Airyll masa dapat Dzakwan. Alyff sebaya Dzakwan masa dapat Alya.
Badan kami suami isteri rasa penat tapi seronok. Berbaloi dengan senyuman anak anak. Tambah tambah bila nampak mereka sihat dan aktif. Kalau Azza ada apa apa, boleh call Sue ye.