Friday, 11 June 2010

30 hari mengenal cinta

aktiviti utama bila duduk kat rumah adelah tengok TV. Dah banyak citer aku layan. Yerla.. itu je yang boleh buat. awan dania & kau dan aku yang merepek cam hamjadah tu pun aku layan.

malam tadi citer 30 hari mengenal cinta. suweeeettttnyee.. erm.. biasa je kot, tapi sebab Aaron Aziz yang buat citer tu suweeettt.. hehehuhu kenapelah ko ensem eh. asyik tengok TV je baru perasan banyak jugak pelakon melayu yang ala-ala macho. fahrin, awal, aqasha, ashraf muslim, remy ishak..alala.. sampai yang menang AF tu pun aku rase cute jugak.

aku tengah dalam mode mengupdate resume. baru nak start. belum start pun. semalam ade HR satu MNC company request my resume. Dia siap email JD semua dan siap sms lagi. Alololo.. tetibe terasa macam penting je orang nak amek aku keje. Yang pelik dia tau aku keje mane tu ngan ape aku buat sekarang. Ok... aku fikir ape salahnyer try kan. Lgpun office dia ala macam dekat dgn rumah. cume masalahnyer sekarang next week adelah interview. sebab aku dalam pantang so akan conference call.

dengan bos dia. aku ok lagi.

dengan mat saleh. ni pun ok lagi.

dengan mat salleh UK. ni tak ok sangat. aku tak aku faham. tersalah interprete ker ape yang dia tanyer. dahla dalam phone. tengok citer UK takde subtitle pun aku macam ala-ala kene dgr betul2.

afiz cakap, takpe.. cakap je la ape yang awak faham. tengokla macam mane nasib nanti. :P

Hari ni hari ke 25 berpantang. lagi separuh lagi nak habiskan. tak sabarnyer. hari-hari makan masakan mak Eton aku boleh jadik gemuk sebab sedap gile. Harini baru start makan ayam. Tapi ayam kampung la. ni tak tau masak ape. tapi letak serai, lada hitam, rempah-rempah ape ntah aku tak tau. tapi sedap.
minggu depan bile balik KL kene start makan balik makanan yang masak sendiri.:(

ok aku ade persoalan kat sini.kat sini aku adelah buat stock EBM macam biasa. Bile pagi-pagi breast bengkak. Ok..macam manekah aku nak bawak stock ni balik KL nanti tanpa merosakkan kualiti susu? Dia kene stay frozen je kan? Tak boleh cair kejap then bile tibe KL masuk freeze balik kan?

Perjalanan dari BP ke KL adelah around 3-4 jam. Depends on traffic.

tolong bagitau cara yang mudah. aku rase kat BP ni takde kedai ala-ala baby BF friendly yang jual ice pack utk simpan susu tu. tapi, kalau terpaksa gak beli, kene beli online ler. Aku tak sempat buat research. Airyll asyik nak kaco adik dia tido je.

thanks in advance eh.

19 comments:

littlehumblelynn said...

azza

saya pernah travel dr dungun-kl amik masa dlm 7jam.apa yg saya buat beli bekas polisterin (tpt isi ikan tuh)
beli ais banyak2..letak bertindan dgn ebm..make sure banyak..dan make sure tak cair sgt./.(beli yg jenis ketul besar tuh)ketuk2 bubuh dlm bekas tuh...
alhamdulillah..berjaya jugak!!

Anasfadilah said...

good luck nanti interview,fuhh rezeki tu azza,betul la tu cakap ur husband,cakap je mana paham :)

bab ebm,saya serahkan pada yg pakar,tehehe :)

mekchu said...

sue pun baru je wat enrty psl 30 hari mengenali cinta nih.. sbb sekali tgk terus melekat di hati.. suka sgt..

isabelle said...

i pun buat mcm humblelynn masa kursus induksi dulu. agak2 5,6 hari, mrhubby pun dtg dgn tong ikan tu, siap dgn ice...so angkut bwk balik utk adam.

good luck utk interview tu. mana tau rezeki alyff, u dpt keje baru.

saudah said...

good luck for both occasion..

mummy_adam said...

boley try guna cooler box.. n good luck interview nnt, kalau xdengar apa diorg ckp mtk ulang lg, diorg xkisah.. sbb dlm phone mmg kurang dengar, i every wk ada masalah yg sama bila ada conference meeting.. kena dok kat tempat sunyi baru senang nk dgr..

.: Ain Rusli :. said...

yezza..aaron aziz mmg chumelll..kelakar layan cite ni malam tadi..

wah, all the best eh azza..rezeki tu namanye..try aje..mana tau dpt..gaji best,jgn lupe belanja kawan2 ko ni eh?huhuhu..

pasal ebm..lepas pantang dulu, aku pun masukkan botol2/pack susu dlm bekas ice..then letak ice byk2..tapi apelah sangat temerloh ke kl tu kan..2 jam je..tapi aku rasa ko bole praktikkan..

Zety Zin said...

saya pun cadangkan macam yang humblelynn dan isabelle cadangkan :)

good luck for the interview!

liza said...

azza..firstly pasal interview tu..alhamdulillah rezeki alyff..manalaa tahu dapat gaji SUPERRBBB..beria org tu nak amik ko keja..mmg pekerja berdedikasi laa ko ni..hehe
btw pasal EBM tu..jangan laa bagi EBM tu defrost or cair sebab once dh cair kena guna dalam 24 hours..the best way macam yg kengkawan cakap tadi..letak dlm tong ais or cooler box..letak ais bebanyak..insyaallah selamat EBM ko..

e.l.i.s.s.m.i.e said...

letak dalam ice box lah kalo x sempat nak beli cooler box.

shakeymirza said...

azza..tahniah moga dapat menghadapi interview dgn tenag.

Ebm tu rasanya ramai da bg idea..so moga selamat membawa ebm pulang ke rumah. Teruskan bf selama mana yg mampu..gud luck!

kinna said...

slm, silent reader br nk bg komen..
1stly, congrats dpt interview..n gud luck jgk..
2ndly, psl storage ebm tu, sy uat cm yg kengkwn diatas suggest i.e letak dlm bks putih-isi-ikan tu. sy letak ais n cover ngn newspaper spy tak mencair (takut budak2 main buka tutup cover bks putih tu, ais blh cair). dats all!

luna said...

Azza, letak dalam polistrin putih (RM4 kalau kat Tesco) dan kalau cair sikit (masih ada crytal ice, masih boleh dibekukan semula :) )
Tahniah! Alyff akan minum susu ibu..Muahh kat Airyll..

Oyis said...

masa i pantang dulu, sibuk duk follow citer anakku bkn anakku (citer indon) hehehe... fuh layannnn...

yg psl British nya English tu, mmg pekat ya amat la. Hopefully the interviewer doesn't have a thick regional accent as well i.e. Scottish ke, Liverpool ke. But i know you can do it. All the best!

Tang breastmilk, i think mmg the best solution is ice packs. Masa I travel gi UK dulu, 60 botol I bawak dlm beg khas i beli utk frozen goods, and letak dlm 20 icepacks. Slmat hingga 24 jam mcm tu. If i remember correctly, masa i gi kedai dia utk tanyakan psl transport EMB ni, Puan Rita Rahayu (lactationist Pa & Ma) tu ckp, jgn bubuh ketul ais, sbb ais cair dulu drpd EBM, so in the end bila ais dah cair, it will take away the coldness drpd EBM, nnt EBM lg cpt cair. So the only one yg dia rekomen ialah ice packs. But i rasa kalo skjp OK kot. masa before gi UK tu, i balik kg Muar, then travel ke KL, letak dlm mini ice bags aje, for 3 hours mcm tu x cair (tp ada dlm 5 botols je). all da best with this one too! :)

Tasbih Alam said...

Salam..

Setelah sekian lama saya membelajari bagaimana untuk menjadi seorang blogger.. Kini telah sampai masanya untuk membina rangkaian bersama blogger hebat yang lain. Serta mempelajari lebih banyak lagi bagaimana untuk menjadi blogger yang hebat seperti anda.

Semoga kita dapat kunjung mengunjung antara satu sama lain untuk mengeratkan silahtulrahim antara kita dan blogger² yang lain..

Sesungguhnya hunjung jari yang menekan papan kekunci adalah lebih hebat dari apa juga senjata yang ada di muka bumi ini. dan Semoga kita sama-sama mendapat menafaat daripadanya..
Insya Allah

Salam ukhwah…
http://tasbih-alam.blogspot.com

salzahari said...

Aaron mmg hot..jeles isterinya juga comel! ;) maybe sbb baca blog ko, mlm tu aku tido mimpi bercinta dgn Aaron Aziz..wakkaka! seronok sampai rasa x leh tido...ahhahaa

salzahari said...

Azza,
Ice pack ok kot..Bak kata Oyis, ais batu aku rasa mesti cair punya sbb BP ke KL dah 4 jam gitu sbb dulu aku pernah gi training seminggu di PD, dekat 40oz aku simpan bwk balik pakai tong ais campur ais batu tapi sampai sg buloh, huhhu...20 botol=30oz++ dah cair! Sedih gilos... aku mmg taktahu guna ice packs sbb opis dan rmh hari2 aku bwk balik dlm cooler bag je (tanpa ice pack) sbb perjalanan dlm 10-15minit je!!

Faryza said...

pasti kan susu mmg keras mcm batu.pastu masuk dlm bekas polisterin bubuh ais mcm littlehumblelynn ckp.insyaAllah tak cair.jelan la pagi2 tak da panas sgt.saya dulu blk dr kamunting - kl = 4jam..selamat smua stok.

This is .... said...

ada kawan cakap letak garam jugak kat ais tu.. so that, ais lambat cair..