Friday, 19 February 2010

planning

I have a lot of things to blog about. But most of the post I schedule next week sebab semua entry tak siap lagi. Semuanya lubang lubang.

I want to tell pasal my pregnancy update lepas jumpe Prof Hashim after CNY,
baby stuff yang cute miut rase macam nak beli semua barang,
Airyll gadgets - Little Tikes yang kitorg beli dengan harga yang amat murah macam 20% je dari harga asal yang asyik telan air lur je bile nak beli kat Toys R Us (gadget yang sampai anak-anak jiran berkumpul depan rumah cakap – “Uyoooo…cik…ini mainan baby ni ker….” dan macam malu-malu nak try padahal kitorang dah offer),
pasal rumah kitorg termasuk jiran jiran yang sangat baik dan sangat sengal.
Pasal job yang aku rase macam tak percaya walaupun duduk kat sales department tapi tak buat sales cume buat proposal & tender sahaja tetibe dapat komisyen cek yang beribu-ribu even di antara yang ciput antara orang2 sales yang lain tapi tak kisahla diorg berpuluh ribu sebab memang keje carik sales pon (ni yang tak jadik nak blah pi company lain ni),
pasal kawan-kawan,
pasal aktiviti Airyll dan macam-macam la.p/s: Ini bukan toys dia. Melaram toys Raiqal (nora danish's son)

Dan jugak macam-macam plan nak buat before beranak. Kali ni takdelah meroyan nak beranak cepat-cepat macam masa Airyll dulu. Nak betul2 enjoy the moment before kene dok rumah 2 bulan pakai kain batik dan bengkung satu badan. Kui Kui.

- Nak settlekan hantaran & doorgift adik aku dah nak kawen lagi sebulan lebih.
- Nak pi breastfeeding class (mane yang bagus eh?)
- Nak pi vacation
- Nak pi spa rehat-rehatkan badan
- Nak plan for cooking diary. Syokla tengok MamaFiza punyer cooking diary.
- Plan for Airyll – jumpe cikgu tadika depan rumah untuk kelas dia masa aku dlm pantang nanti, plan for lots of activities for him kat rumah & kat luar.
- Cukupkan beli barang-barang baby
- Kemas rumah sampai bersih. Sampai skang pun tak abeh kemas lagi pas pindah.
- Hang out dengan kawan-kawan seramai boleh.
- Having fun sementara anak masih sorang neh.. hehe

Okla. Out for facial treatment & nak pi potong rambut + buat hair treatment. Tata..

p/s seronoknyer keje time orang semua sibuk cuti CNY.

15 comments:

Zuhaini said...

oh.. banyaknya entry tertunggak.. hihi :)

oh ya breastfeeding class..? tak silap saya ada promote satu bf punya kempen semalam. check here.

lin muhamad said...

azza, org tua kata jgn potogn rambut time pregnant..aku pn potong pas abis pantang.hehe

eiNa said...

banyak nye to do list azza.. :P

azzamoro said...

zuhaini - dah tengok tp 27hb dah book hotel for vacation. terpaksa cari kelas lain. kalau ade lain bgtau eh..

lin - yeker. tapi aku dah tak tahan wey. rambut aku dah mcm singa. series. aku nak potong sikit je.. sikittttt jee.. kekeke

azzamoro said...

kak ina - hehehe.. yerla nak plan betul2 before beranak. lepas beranak sure dah tak boleh buat ape selama 2 bulan. ngadap anak je.. hehe

mummy_adam said...

wah, panjang nyer list..

wah best nyer, keje tp buley p facial & hair treatment ek.. indah nyee

azzamoro said...

mummy adam - ni lunch hour terlajak namenyer... keke

Ummi Salsabila said...

huhu.bestnye planning.kn enjoy bfore dulu moms of 2 ek?;p

airyl sedara dgn raiqal ke? bz body je nak th..hehehe

Elyn said...

hahah betui byk list u azza!!

Farah said...

dapat bonus kah? syoknyeeee..aku tgh menunggu jugak ni hahaha

isabelle said...

selamat mempamper diri sebelum kembali xcukup tgn kena handle dua anak.hehe.
bestnya...

azzamoro said...

ummi - ahaha.. airyll cousin2 jugakla dgn raiqal.

elyn - byk..tunggu buat ker tak buat. keke

farah - bonus lain, komisyen lain.. keke.. alhamdulillah laaa..

Hanz said...

bestnyer dapat komisen..berbaloi-baloi penat2 keje, kan? banyak betul plan list azza

nadnye said...

buat jangan tak buat Azza sementara makcik kayo dan ada masa

日月神教-任我行 said...

成人遊戲,免費成人影片,成人光碟,情色遊戲,情色a片,情色網,性愛自拍,美女寫真,亂倫,戀愛ING,免費視訊聊天,視訊聊天,成人短片,美女交友,美女遊戲,18禁,三級片,美女,成人圖片區,avdvd,色情遊戲,情色貼圖,女優,偷拍,情色視訊,愛情小說,85cc成人片,成人貼圖站,成人論壇,080聊天室,080苗栗人聊天室,免費a片,視訊美女,視訊做愛,免費視訊,伊莉討論區,sogo論壇,台灣論壇,plus論壇,維克斯論壇,情色論壇,性感影片,正妹,走光,色遊戲,情色自拍,kk俱樂部,好玩遊戲,免費遊戲,貼圖區,好玩遊戲區,中部人聊天室,情色視訊聊天室,聊天室ut,自拍,後宮電影院,85cc,免費影片,a片