Friday, 10 April 2009

Bagaimana menjaga kulit muka agar sentiasa berseri dan bersinar

Ceh..topik ala-ala macam nak bagi petua kan? Takdela…

Sebenarnya, sekarang saya macam tercari-cari produk yang sesuai untuk skincare muka saya. Sebab macam dah try macam-macam dari yang murah sampai yang mahal, dari yang buatan Malaysia sampai yang International dah try.

Korang pakai produk ape eh untuk skincare? Bagus tak?

Share la story & testimonial. I nak buat perbandingan ni. Tak kisahla murah ker mahal ker asalkan berkesan. Kalau mahal tapi takde kesan jugak, x best la kan.

p/s: Tengah kumpul duit dalam tabung KFC nak beli skincare baru.

p/s/s: Tolong jangan bagi komen sentiasa ambil air sembahyang. Itu saya tau. Maksud saya produk okie..hehe

17 comments:

Aku Bukan Bidadari said...

Me pakai LEONARD DRAKE + averine.. dh lama since 2004, tapi kan.. sejak lepas preggy jeragat tumbuh lah.. mcm minah salleh lar pulak...

hi hi hi hi

yaNadzuL said...

yana guna temulawak yg harga RM3.50 tu dengan ponds cream yang kaler pink..pakai yang mahal2 byk naik jeragat..
tapi rasa gatai tangan nak tukar st plak..

~ As ~ said...

As pakai produk campur2... mustika ratu-sari ayu-syura ...

A D I A said...

i ada terpk nak buat entry pasal ni. tapi malas.

skincare apa pun takpe sebenarnya, mahal or murah. janji before tido, make sure cuci muka and pakai night cream.

i amalkan, lepas cuci muka, before apply mosturiser etc, i dab skit vitamin c (botol ampoule, kecik je). apply skit je will do.

glowing ok lepas 1 week u pakai. nanti i blog pasal ni.

p/s i bukan jual product tauu, just nak share citer

Dari Hati said...

Hm..
Rasanya bergantung pada kulit.Tak kisahlah skin care ape pon yang penting sesuai dengan kulit.

Tapi untuk kulit pre mature macam kiter2 nih,n nak rasa kulit cerah,pakai la set yang ada AHA.Ada pengelupasan sikit.

Kite dulu pakai mmg kulit kite licin betul.Aza pun buleh coz takde jerawat.Then,lepas je nampak cerah sikit,stop pakai set ada AHA and pakai skincare untuk anti aging semula..

p/s:kiter pon dah setahun lebey tak jaga bab skin care nih.proses penjimatan.huhu.

Dari Hati said...

Hi,
Sape berminat nak beli girdle infrared satu set 3 helai sila hubungi 012-7045212.

Lagi sesuai untuk yang lepas bersalin..

Tukang Terjun said...

hahahahaha....saya juge xmau bagi ayat "sentiasa amek air sembahyang". hahaha...jenuh nak bukak tudung jek jap lagi lepas kentut.

berdasarkan pengalaman melihat makcik ku: SK II. Mcm betul jek iklan SK II, dah tua pun nampak kulit fresh, dan mcm natural.

Tapi, kulit orang lain2 kan.. Dah gi dermatologist & find out what is the best thing for your skin?

Ada juga org kata, minum air kosong byk utk good skin, and tidak meminum ais (tp petua ni hanya utk org2 yang cekal tabah je kot. hahahaha) Sya kecik mengamalkannya, kulit dia mcm baby!

Arin said...

Penah dengar Eumora?terai la pakai yang tuh..mmg elok for all skin types..muka nampak bersih and kurang minyak ( if yg berminyak nye type ) ..kot2 nak tanya bab nih..email je le..

Farah said...

aku dah 3 thn pakai nitrogena soy (kotak putih) utk pencuci muka+toner...

olay anti-aging (yg duta die siti nurhaliza tu ) utk mosturizer...

alhamdulillah kulit maintan bersih dan cerah...ko tau kan muka aku gelap dan comot cemane kat maktab dulu hahaha

DYLA said...

Azza,
Saya guna produk AG2000 dah lama dah. About 3 years back(lama ke?). mmg setia ngan produk ni sbb muka nmpak muka flawless (kwn2 pun ckp). Huhu .

1st sy suka, muka tak rase oily bila pakai. Yg penting, dia punyer sunblock mcm menembusi ke kulit. Bukan berkedal bertepek kat permukaan kulit.

Kalau tak pakai AG2000 pun (kerana tak cukup bajet), sy guna safi jer. Heheh. Ok jugak.

Elyn said...

wah sume pakai produk mahai2 la.... saya ngan rendah diri nyer reveal...

saya pakai cap OLAY je huhuh..... dr pencuci sampai la ke daycream die.... x lebih pun dr 50 hengget lalalalal

alhamdullillah kulit muke saya x la sedemand montot Wafiq ekekekk

Aku Bukan Bidadari said...

SK II for me cepat terkelupas kulit.. so rasanya me x sesuai pakai SK II..

lain org lain permintaan kulitmukanya.. kdg org pakai produk murah tp result tiptop.. betui dak??

so apa ada pada harga yg penting hati sndiri puas..

MeL said...

me just pakai olay total effect as mosturiser cream n facial scrub i pakai st ives n garnier. these product sesuai ngan kulit muka i. kdg2 ikut kesesuaian kulit msg2, sesetgh sesuai ngn product ni, x dgn product tu..

Leeds Al-Malique said...

Saye guna banyak benda, tapi paling best Loccitane Immortelle Very Precious as night cream. Masa siang ikut sempat je, but night cream penting sbb masa tidor tu kulit kita nak berehat dan renew kan.

Kalau nak try, gi je Loccitane beli apa-apa, then mintak sample Very Precious ni. :D

azzamoro said...

Thanks to the info kengkawan. Saya masih mencari produk yang paling sesuai dengan muka saya. nampaknya kene try satu2 jek la sebab sekarang saya guna Olay tapi nampak macam tak berkesan. Thanks a lot.. Really appreciate semua komen..:)

mama-qaisara said...

dulu aku pakai clinique..tapi pas skrg ni, pakai syahirah..suci dah segar..hehehehe..jauh sungguh beza..nk wt cmne,budget larik.
tapi pas abis ni aku nk try olay total effect lah pulak.

Jayne Tingay said...

Wish i spoke the lingo lol !